VW Taro 2.4D (1993) 70.000km!: € 7950,00 (ex. BTW)

Honda N600 Touring (1973) 43.000km!: verkocht (naar België)
17 January 2019
Range Rover Sport HSE 2.7D (2006): verkocht (binnen Nederland)
31 January 2019

VW Taro 2.4D (1993) 70.000km!: € 7950,00 (ex. BTW)

Carrosserie: Pickup

Bestuurderszijde: Linksgestuurd

Bouwjaar: 21-07-1993

Transmissie: handgeschakeld

Afgelezen tellerstand: 70.445 Kilometer

Kleur: blauw

Brandstof: diesel

Opties/Accessoires: uitzonderlijke kwaliteit, ongerestaureerd, 70.000 kilometer

In 1989 werd de Volkswagen Taro gepresenteerd, die voortkwam uit een samenwerking tussen Volkswagen en Toyota. Volkswagen had één van de meest legendarische en markante Toyota-modellen uitgezocht om als basis te dienen voor een pick-up. De Toyota Hilux was en is een begrip in de autowereld en is wereldberoemd vanwege z'n stoere karakter en spreekwoordelijke onverwoestbaarheid..

Op dat moment was de Hilux net bij z'n vijfde generatie beland en was de eerste generatie Volkswagen Caddy, de pick-up op Golf 1-basis, nog in productie, wat de Taro de tweede pick-up in het VW-programma maakte. Het laadvermogen van de Taro was ongeveer een ton, afhankelijk van de versie..

Veel verschillen met de Hilux waren er niet. Een andere grille met Volkswagen-logo, een dito laadklep en een nieuwe claxonknop volstonden om de Toyota te wijzigen in een Volkswagen. Ook de techniek werd ongemoeid gelaten, dus was de Taro leverbaar met Japanse benzine- en dieselmotoren die naar keuze de achterwielen of alle vier de wielen aandreven. Ook was er net als bij de Hilux de keuze tussen een enkele of een dubbele cabine..

De Taro werd van 1989 tot 1995 gebouwd in de VW-bedrijfswagenfabriek in Hannover en van 1995 tot maart 1997 in de Volkswagenfabriek in Emden. Sommige uitvoeringen kwamen uit de Japanse Toyota-fabriek. De Taro werd nooit een doorslaand succes en de samenwerking tussen Toyota en Volkswagen kwam in 1997 tot een einde..

De door ons aangeboden Volkswagen Taro heeft slecht 70.000 km gereden en is altijd in het bezit geweest van 1 eigenaar. Deze kilometerstand wordt gegarandeerd door een NAP rapport. De auto heeft grotendeels nog de originele lak..

De eigenaar die deze Volkswagen Taro 25 jaar in zijn bezit heeft gehad is een stropdassenfabrikant, die vanwege de moeilijke afzetmarkt voor stropdassen gestopt is met de fabricage hiervan. Dit betekent ook dat deze VW Taro nooit zwaar werk heeft hoeven te verrichten en dat is ook te zien aan de auto..

De VW Taro en de Toyota Hillux staan bekent als de meest robuuste, sterkste en betrouwbare pick-up in zijn prijsklasse..

De auto verkeert zowel technisch als wat betreft de carrosserie in een zeer goede staat, wat lichte gebruikssporen zijn wel te vinden. Ook het interieur is van een ongekende kwaliteit, zeker voor een bedrijfswagen van ruim 25 jaar oud..

Deze prachtige Vw Taro is uitermate geschikt voor de echte VW-liefhebber als verzamelobject of als PR-auto of voor de ZZp-er die opgemerkt wil worden in zijn omgeving of voor de echte auto-liefhebber . Dit type auto in deze kwaliteit is echt uniek..

Deze prachtige VW is niet geschikt voor koopjesjagers, daarom hanteren wij voor deze auto een vaste prijs. Bieden heeft echt geen zin..

De prijs is exclusief BTW..

Wir sprechen Deutsch We speak English..