BMW 2000 Touring Automatic (1972): verkocht (binnen Nederland)

Carrosserie: Hatchback

Bestuurderszijde: Linksgestuurd

Bouwjaar: 23-05-1972

Transmissie: automaat

Afgelezen tellerstand: 71.489 Kilometer

Kleur: rood

Brandstof: Benzine

Opties/Accessoires: uniek automaat, uitstekende conditie.

Het is nu onvoorstelbaar dat eind jaren vijftig BMW bijna failliet ging. Het modellenprogramma was in die tijd weinig interessant, je had de goedkope BMW Isetta en verder de duurdere modellen V8, 501 en 502. Een overname door Mercedes-Benz kwam steeds dichterbij. Dit liet de Duitse industrieel en grootaandeelhouder Herbert Quandt niet gebeuren en met zijn financiele steun werd een nieuwe viercilinder middenklasser ontwikkeld: de BMW 1500.

Zowel technisch als uiterlijk was de auto zijn tijd ver vooruit. En deze werd voorgesteld als ,,Die Neue Klasse’’. Om dit succes uit te breiden werd het modellenprogramma uitgebreid met de 1600-2. Dit was de goedkoopste BMW sind jaren, maar wel een van de succesvolste. De eerste versie werd in 1966 gepresenteerd (met een motor met 80 PK) en de laatste versie (de 1502) stopte in 1977.

In het begin van1968 werd de BMW 2002 aangeboden met een 2-litermotor en 100 pk produceerde. De 2002 was te herkennen aan de zwarte grille met twee verchroomde spijlen links en rechts van de ,,nieren’’. Zowel in Europa als in Amerika werd het de best verkochte BMW, voor een niet te hoge prijs kreeg je een opvallend pittige auto.

Aan het einde van de productie in augustus 1977 waren er 831.734 tweedeurs BMW’s van de band gekomen. Ongeveer de helft hiervan waren 2002. Dankzij de 02-serie had BMW zijn plaats gevonden onder de belangrijkste autofabrikanten van Duitsland.

In 1971 vond er een kleine facelift plaats binnen de 02 serie en is tevens de start van de Touring, deze variant heeft een derde deur, eigenlijk een enorme achterklep. Bmw was bang dat deze driedeurs uitvoering werd gebruikt als bestelwagen, daarom verscheen als eerste op een tentoonstelling in Amsterdam de BMW 2000tii touring, namelijk de meest snelle en luxieuze uitvoering. Hiermee wilde BMW meteen duidelijk maken wat voor een auto de touring was. Deze touring was 12 cm korter als de sedanuitvoering, dit ging ten kostte van de bagageruimte, maar deze was variabel en ruim genoeg door de neerklapbare achterstoelen. De hoge prijs beperkte echter het succes van de touring-serie.

De door aangeboden BMW 2000 Touring is een automaat en dat maakt hem uniek. Er zijn slechts 989 stuk BMW touring 2000 automatic geproduceerd, waar er nog zeer weinig van over zijn. Deze prachtige BMW Touring 2000 Automatic is nummer 816 van deze serie en daardoor een van de laatst geproduceerde.

Deze Touring komt uit Zweden en heeft aantoonbaar 71.000 kilometer gereden bij de auto zijn nog het originele serviceboekje, instructieboekje en de eerste sleutelset.

De auto verkeert in een zeer mooie staat, zowel wat betreft exterieur als interieur. Deze BMW touring is geheel onder handen genomen, de carrosserie en bodem zijn hard en roest vrij. Het interieur is als nieuw.

Deze Touring automatic heeft recent groot onderhoud gehad, waarbij de veren, remmen vloeistoffen etc zijn vernieuwd. Ook is de auto geheel geinspecteerd en daar waar nodig zijn onderdelen vervangen.

Naast zijn prachtige uitstraling is het rijden van deze Touring een sensatie, de automaat functioneert uitstekend en deze BMW toert echt over Nederlands wegen.

Kortom een auto die u moet zien en rijden om de kwaliteit te ervaren. Tevens is deze BMW touring 2000 automatic een bijzondere verschijning vanwege de geringe productie, hierdoor is de waarde vastheid gegarandeerd en ook zeer interessant voor de echte BMW-verzamelaar.